Rezultati razpisa za pravljico na temo milenijski razvojni cilji OZN

Obveščamo vas, da je do 31. decembra 2009 na razpis za pravljico na temo milenijskih razvojnih ciljev Društva za Združene narode za Slovenijo (UNAS) prispelo 44 del. Komisija v sestavi Tatjana Logaj, Barbara Pust in Ana Podgornik je izbrala naslednje nagrajenke:

1. mesto: Sara Mergole Vukovič za pravljico Mavrični deklici
2. mesto: Mateja Kopinšek za pravljico Til in Kanelo
3. mesto: Sara Muznik za pravljico Sanjati lepe sanje

Komisija in člani UNAS so med poslanimi pravljicami, poleg že nagrajenih, izbrali še pet dodatnih pravljic, ki bodo v kratkem objavljene na spletni strani milenijske kampanje društva UNAS in kasneje tudi v posebni brošuri milenijskih pravljic ter drugih zgodb. Te pravljice so:

  • Minka in žemlja avtorice Karle Ivanov Hotko
  • Pogumni otroci iz vasi Tošua in njihov srebrni napev avtorice Slavice Uršič
  • Na'Zyia (materinska ljubezen) avtorice Urške Šantej
  • Srečna vas avtorice Olge Gutman
  • 15 milenijskih izzivov (pravljica) avtorice Eve Goriup.

Vsem nagrajenkam iskreno čestitamo, nenagrajenim avtorjem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.

Ob zaključku natečaja za pravljico na temo milenijskih razvojnih ciljev Društva za Združene narode za Slovenijo, društvo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana organizira literarni večer z naslovom »Milenijske pravljice – S pravljico na poti uresničevanja milenijskih razvojnih ciljev OZN«. V literarni urici, ki bo potekala v prostorih Knjižnice Šiška, se bomo spoznali s tematiko, ki jo milenijski razvojni cilji pokrivajo, spremljali podelitev nagrad najboljšim pravljičarjem in prisluhnili prvim trem nagrajenim pravljicam.

Literarni večer se bo odvijal 2. marca ob 19:30 v čitalnici Knjižnice Šiška. Govornica na literarnem večeru bo izr. prof. dr. Maja Bučar.

Prisrčno vabljeni!

Kategorija: