Društvo partner Blejskega vodnega festivala 2017

Živimo v svetu, ki je iz dneva v dan bolj onesnažen in ogrožen. Tega se sploh ne zavedamo dovolj, saj kot samoumevne jamljemo vire, ki nam jih Zemlja ponuja: pitna voda, trata pred hišo, slapovi na nedeljskem izletu. Obkrožajo nas izjemne lepote, ki jih ne cenimo dovolj. 

Blejski vodni festival (Bled Water Festival) želi poudarjati vrednote naravnih bogastev, še posebej vode, zaradi česar so zasnovali mednarodni projekt na temo voda. S festivalom bodo ozaveščali javnost o izzivih vodnih virov v Sloveniji in drugih delih sveta, iskali rešitve in delali v smeri razvoja.

 

Festival bo na idilični lokaciji, Bledu, potekal med 15. in 16. junijem 2017. Sestavni del dvodnevnega festivala bo tudi prvo regionalno tekmovanje Responsible Towards Water, ki bo v sodelujočih državah, Sloveniji, Hrvaški, Srbiji in Avstriji iskalo primere inovativnih rešitev in projektov, ki prispevajo k zaščiti voda.

 

Festival se je povezal z najrazličnejšimi partnerji, od ministrstev za okolje do izobraževalnih institucij in poslovnega sektorja. Ponosni partner Blejskega vodnega festivala je tudi Društvo za ZN za Slovenijo, ki bo na festivalu prisotno.

 

Več o festivalu: http://bledwf.com

Kategorija: