VABILO na Most kultur: dialog z begunci

Si žejen/-na kvalitetnih pogovorov, izmenjave kritičnih mnenj, spoznavanja tujih kultur?

Potem te vabimo na MOST KULTUR, kjer bomo z begunci odpirali pereča vprašanja in se spoznali z njihovimi zgodbami, identiteto, glasbo ... In da debato še bolj začinimo, nas tipična sirijska in perzijska kulinarika ne bo pustila ne lačnih ne žejnih. ;)

Dogodek bo potekal v sredo, 9. 11. 2016, ob 18. uri na Cankarjevi 1 v 2. nadstropju (nad Namo).

Veselimo se srečanja s tabo!


Današnji povezani, globalni svet je nenehno v stiku na sto in en način. Lahko mu sledimo, ga beremo, se vanj aktivno vključujemo. Pa ga razumemo?

Pravimo mu svet sprememb - tehnoloških, ekonomskih, kulturnih. Medkulturni dialog(i), ki so nedavno obstajali pretežno med državami, nacijami, se prevešajo v medkulturni dialog znotraj držav. Ali so to bolj izzivi ali prednosti še ne vemo, zagotovo pa sledimo misli, da je potrebno morebitna protislovja kultur premostiti.

Prav begunska kriza je pokazala, da nam kljub vsej povezanosti primanjkuje še precej odgovorov. Medsebojno ne-razumevanje povzroča premnoge prepade, zaradi katerih je gradnja medkulturnih mostov vse bolj potrebna.

Tako vas UNESCO mladinska platforma prijazno vabi na medkulturni dogodek MOST KULTUR, ki bo potekal v sredo, 9. novembra 2016, ob 18. uri v prostorih Društva za Združene narode na Cankarjevi 1. 

Medkulturni dialog si želimo s Vami graditi z zgodbami, glasbo, kulinariko in pogovorom z begunci, ki zaradi vojnih razmer v Siriji in Iraku svoje življenje na novo gradijo v Sloveniji. In da debato še bolj začinimo, nas tipična sirijska in perzijska kulinarika ne bo pustila ne lačnih ne žejnih. ;)

Lep pozdrav,

ekipa UNESCO mladinske platforme

Kategorija: