Prvi dan poletne šole o Združenih narodih je za nami

Danes se je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani začela poletna šola UN Summer School: Empowering the environment v organizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo in podpori Ministrstva za zunanje zadeve, Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, Veleposlaništva ZDA v Ljubljani in Fakultete za družbene vede.

Program v Ljubljani poteka že četrtič zapored, letos pa se ga udeležuje 37 mladih iz 12 držav.

Poletna šola, ki se letos osredotoča predvsem na okolje, ekologijo, klimatske spremembe in pomen boja proti okoljskim spremembam in degradaciji skozi trajnostni razvoj, trajnostno proizvodnjo in potrošnjo, bo potekala do petka, 26. avgusta, udeleženci pa bodo poleg predavanj, delavnic in druženja imeli priložnost obiskati tudi slovenski biser naravne dediščine, Škocjanske jame.

Današnji dan se je začel z uvodnima nagovoroma predsednika Društva za ZN za Slovenijo dr. Bojka Bučarja in direktorja United Nations Information Service na Dunaju IME. Program je pozneje zajemal predavanja.

Ker je v središču poletne šole poleg učenja, angažiranih razprav in kritičnega razmisleka tudi druženje in mreženje udeležencev iz različnih držav, prostovoljci Društva za ZN za Slovenijo, ki so pri izvedbi programa ključni, organizirajo tudi večerna druženja in zanimive preizkušnje za udeležence, med katerimi so mnogi tokrat prvič obiskali slovensko prestolnico.

Kategorija: