Poletna šola: »Empowering the Environment«

Društvo za Združene narode za Slovenijo, ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve, Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, Veleposlaništva ZDA v Ljubljani in Fakultete za družbene vede, organizira že četrto poletno šolo United Nations Summer School, ki bo letos potekala pod naslovom »Empowering the Environment«. Poletne šole se bodo udeležili številni mladi aktivisti, stari med 18 in 30 let. Potekala bo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani med 22. in 26. avgustom 2016.

Agenda 2030 za trajnostni razvoj izpostavlja tri dimenzije razvoja: okoljsko, socialno in ekonomsko; ter na prvo mesto postavlja poleg ljudi tudi naš planet. Naslavljanje soodvisnih in povezanih globalnih izzivov je ključno za zagotavljanje trajnostnega razvoja, vključno z okoljsko vzdržnostjo in varstvom našega planeta. S tem nova razvojna agenda mednarodni skupnosti predaja spodbudo, ki jo potrebuje pri spopadanju z okoljskimi izzivi našega časa. Konferenca bo naslovila aktualne globalne okoljske izzive. Predstavljena bo Agenda 2030 in njena okoljska dimenzija, pa tudi razmislek o onesnaževanju in ravnanju z odpadki. V času soočanja z zapletenimi medsektorskimi krizami se bomo na poletni šoli osredotočili na podrobno analizo okoljskih problemov – od vzrokov pa do njihovih posledic in učinkov na človeštvo.

Udeležba na poletni šoli je brezplačna. Organizator bo vsem udeležencem zagotovil nastanitev in prehrano ter brezplačni prevoz po centru Ljubljane. Potni stroški do Ljubljane niso kriti.

K prijavi vabimo vse mlade prostovoljce in aktiviste. Rok za prijavo je 10. avgust 2016. Število udeležencev je omejeno; o izboru bomo prijavljene obvestili do 12. avgusta 2016.

Prijave zbiramo na: https://www.cognitoforms.com/UNASlovenia1/UnitedNationsSummerSchool2016ApplicationForm
 

DatotekeVelikost
Flyer.pdf217.99 KB
Kategorija: