Predstavniki OZN so obsodili bombne napade v Bagdadu

Leta 2007 bombardirana bagdadska policijska postaja6. april – Generalni sekretar Ban Ki-moon in njegov vrhovni odposlanec v Iraku sta ostro obsodila današnje bombne napade na tržnici ter drugih lokacijah v Bagdadu. Ubitih je bilo veliko civilistov, še več pa je ranjenih.

»Generalni sekretar verjame, da bodo Iračani zavrnili namere, katerih cilj je izzvati versko nasilje v državi,« je sporočil Banov tiskovni predstavnik.

»Spodbuja jih naj nemoteno nadaljujejo z vzpostavljanjem trajnega miru in nacionalne sprave. OZN podpira Iračane pri doseganju teh ciljev.«

Mediji poročajo, da je bilo v Bagdadu sosledje  šestih bombnih napadov, ki so povzročili smrt več kot 34 ljudi in ranili okoli 110 ljudi.

Posebni predstavnik Ban Ki-moona v Iraku, Staffan deMistura, je izrazil zaupanje v dejstvo, da »se večina Iračanov odpoveduje nasilju in bo nadaljevala dialog, ki vodi v stabilnost in izboljšano varnost.«

Vsem prizadetim družinam je posredoval iskreno sožalje OZN in njene želje o popolnem ter čim hitrejšem okrevanju ranjencev.

Vir: Informacijski center OZN

Kategorija: